Albert Seubring

 

In 1989 trad hwpbd691ba1_05ij in dienst bij De Vereenigde Nederlandsche Glasfabrieken als leerling ciseleur. Na interne opleidingen en opleidingen via Bemetel en Vakschool Schoonhoven, volgde in 1998 de overstap van de Centrale vormenfabriek naar Royal Leerdam Crystal. Aanvankelijk als glasgraveur maar al snel belast met het vervaardigen van objecten en panelen in nauwe samenwerking met hoofdontwerper Siem van der Marel. Er volgde de benoeming tot Meesterslijper en hoofd van de afdeling nabewerking. Vele jaren en een eindeloze rij beroemde en talentvolle kunstenaars en ontwerpers verfijnde zijn vakmanschap en zijn gevoel voor vorm. Behalve door zijn vorming als vakman voelt hij zich nog steeds nauw betrokken met Royal Leerdam Crystal.

"Ik heb de erfenis van 200 jaar ambachtelijk glasbewerken aan Royal Leerdam te danken. Dan zit zo’n bedrijf  in je DNA."

Meesterslijper Albert Seubring is een vakman in hart en nieren. Hij voert opdrachten uit voor een keur aan beroemde Nederlandse ontwerpers en architecten zoals Rem Koolhaas, Scholten & Baijings, Richard Hutten en Piet Boon.

Ook restauratiewerkzaamheden voor het Nationaal Glasmuseum, Paleis op de Dam en diverse kunst- en antiekgaleries worden aan hem toevertrouwd. Zijn vakkennis en ervaring worden aangewend voor een veelheid aan decoratie- en restauratieopdrachten. Slijpen, verlijmen, lamineren, zandstralen of graveren. Hij beheerst het allemaal.

Sinds de oprichting van zijn eigen bedrijf in 2011 “Het Kroonjuweeltje”, treedt Albert ook met eigen stukken naar voren. Het uitgangspunt is nog steeds ambachtelijk. Het materiaal, het gereedschap, de vakkennis en de beheersing. Nu verruimt hij zijn relatie met glas als vormgever. Als mensen hem zien werken ontvalt hen wel eens de opmerking dat het haast meditatief lijkt. Zonder daar te veel gewicht aan te geven, er zit een kern van waarheid in. Aanvankelijk gaat het om de beheersing en het werkstuk. Hij kan daar volledig in opgaan.

“ik ben nu op een punt aangeland dat ik er altijd uit kom, maar ik sta nog iedere dag voor vragen, ik ontdek nog iedere dag nieuwe dingen. Het is genoeg om er een mensenleven mee bezig te zijn.”

Albert werkte samen met:

Simone van Bakel, Aldo Bakker, Josée Bastiaenen, Pieke bergmans, Piet boon, Frank borst, Jan des Bouvrie, Peter bremers, Bretthouwers, Romero britto, Jeroen van de Brug, John Burton, Monique collignon, Cees dam, Marlies dekkers, Anna Carlgren, Marlies Dekkers,Kiki van Eyk, Effie Halkides, Bernard Heesen, Dick van Hoff, Jan Jansen, Menno Jonkers, Chris Koens, Rem Koolhaas, Sabine Lintzen, Ans Marcus, Siem van der Marel, Jo Meesters, Frans Molenaar, Moooi design, Koen van Mechelen Mistiaan, Barbara Naning, Rodrigo Otazu, Ton van Ooyen, Jelena Popadic, Klaar Prims, Ted Reuver, Carina Riezebos, Royal Leerdam Crystal, Scholten en Baijings, Olaf Stevens, Piet Stockmans, Koen van der Stukke, Boris Sypek, Winnie Tesschmacher, Roderick Vos, Arnout Visser, Doc Visser, Marcel Wanders, Alex de Witte en vele anderen.

Als er nog vragen zijn, voel vrij om mij te contacteren

 

 

Albert Seubring, betrokken vakmanschap