Glasreparatie en restauratie

wpcc6740eb_05

Restaureren en repareren benadert Albert Seubring in eerste instantie niet vanuit cultuur-historisch oogpunt maar vanuit de ambachtelijke mogelijkheden. Dat wil zeggen dat hij zich richt op het  zo veel mogelijk onzichtbaar wegwerken van beschadigingen.

Veel voorkomende beschadigingen zijn breuken, beschadigingen aan scherpe delen zoals boven en onderkant, en “stootplekken ” hierbij is door stoten een ronde breuk(oog) in het glas veroorzaakt.  Door het afslijpen van het beschadigde gedeelte en daarna te polijsten is dit te verhelpen. Ook is het soms mogelijk om kapotte delen te verwijderen en door nieuwe geblazen en geslepen delen te vervangen.  Uitgangspunt hierbij is dat het resultaat esthetisch verantwoord moet zijn.

Mocht u een probleem willen voorleggen is een foto naar het e-mailadres en een telefonisch eerste contact, een goede werkwijze. Albert heeft ruime ervaring en is  u graag met alle vakkennis van dienst.

Ook restauratiewerkzaamheden voor het Nationaal Glasmuseum, Paleis op de Dam en diverse kunst- en antiekgaleries worden aan hem toevertrouwd. Zijn vakkennis en ervaring worden aangewend voor een veelheid aan decoratie- en restauratieopdrachten. Slijpen, verlijmen, lamineren, zandstralen of graveren. Hij beheerst het allemaal.

Albert Seubring, betrokken vakmanschap